محل تبلیغات شما



تحلیل جامعه‌شناختیاز پدیدۀ مزاحمت های خیابانی برای بانوان در ایران امروز:

دکتر حسین رضایی
*
پدیده و آسیب "مزاحمت برای بانوان" به هیچ وجه مسأله و موضوع تازه ای نیست، واقعیتی در ابعاد جهانی بوده که تنها در برخی نقاط کمتر و در برخی بیشتر دیده می‌شود. این آسیب، "ویژگی شخصیتی" است که یک فرد مذکر از نخستین روزهای زندگی و تحت تأثیرات ساختار جامعه آن را فرا گرفته و به آن شکل جامعه پذیر می‌شود. و یک فرایند زمان دار و زمان بر بوده (پروسه) و حل آن هم مستم گذشت زمان البته به شرط اعتقاد، تلاش و استعدادی برای تغییر این رفتار شنیع در جامعه می‌باشد.
باید به این نکته بسیار مهم اشاره کرد که  در ظهور، بروز و شکل گیری آسیبها و پدیدههای انسانی و اجتماعی ما اصولاً با "میدانی از علل" و نه "تنها یک علت" مواجه هستیم که فضای مفهومی یک آسیب و مسأله را تبیین می‌کند.
اما در این خصوص مهمترین متغییرهای اثرگذار در جامعه ایران عبارتند از:
نگاه اوبژکتیو (Objective) و جنسیت زده (Sexism) فضای "بخشی" از جامعه و جامعه پذیری معیوب و غلط مردان ایرانی، "صدالبته" که تنها بخشی از ایشان، که از موجود مقدسی به نام زن تنها به یک بعد از صدها ابعاد وجودی او و آن هم به صورتی بیمارگونه و و کاملاً مبتذل می‌پردازند. در این جامعه پذیری غلط عواملی مثل وارداتی بودن نگاه اروتیک (Erotic) بسیار پر رنگ و اثرگذار است.
ورود ضد ارزشهای کلیشه ای در خصوص بانوان و تزل و نیز تنزل جایگاه ایشان در اندیشه "برخی" از مردان جامعه،
فروپاشی بخشی از ارزشهای (Values) کهن اخلاقی ایران زمین مثل: حیا، پاک چشمی، پاک دامنی، حفظ شأن و کرامت بانوان، خویشتنداری، جوانمردی، حفظ حریم شخصی برای بانوان و . که در مجوع میتوان آنها را تحت عنوان "نگاه انسانی به زن" دسته بندی نمود. 
اما متأسفانه شاهد جابه جایی این گروه از ارزشها و مفاهیم والا با تئوریزه شدن ضدارزش های وارداتی و عمدتاً غربی نظیر: حیازدایی، بی عفتی، نظر بازی، لذت گرایی (Hedonism) و در مجموع نگاه ابزاری و "جنسیتی" و پست و ضد انسانی به موجدی به نام زن هستیم که البته تنها "بخشی" از آن ریشه در فرهنگ وارداتی و لذت طلبی غربی دارد، تأخیر بسیار زیادی که از سن بلوغ جنسی تا پدیدۀ ازدواج رسمی در ایران وجود دارد، فقر شدید که با کمال تأسف برخی از بانوان را  به ناچار به خیابان کشانده و "مردنماهای احمق" را به این باور غلط، سطحی و بیمار گونه می‌رساند که باید تمام ن را به یک چشم نگریست!، وجود بیماریهای جنسی، چشم چرانی، نظربازی، سادیسم (Sadism) و . در برخی از مردان، با کمال تأسف باید گفت بخش اندکی از بانوان هم با دامن زدن به این قضیه و جلوه گری های بی معنا و بی مورد و آرایشهای بسیار تند و اغواگرانه و به شدت محرک، هرچه بیشتر مردان ضعیف و بیمار دل جامعه را به عمل قبیح خود تشویق و ترقیب می‌کنند، نبود تفریحات سالم و داشتن اوقات فراغت بسیار زیاد برخی از مردان که به بدترین شکل آن را پرمیکنند!، ضعف مفهومی به نام "جوانمردی" که از ارزشهای کهن ما ایرانیان است البته تنها در برخی از مردان، خلاء های شدید و کمبودهای وحشتناک عاطفی در بخشی از آقایان، ضعف شخصیت و سست عنصری، داشتن شخصیت نمایشی، تلاش برای جلب توجه و ابراز وجود به دلیل احساس حقارت عمیق که مقوله ای روانشناختی است، تشویق شدن و یا بهتر است بگوییم عدم تنبیه متناسب با این عمل شنیع در جامعه و .، بخش دیگری از این عوامل را تشکیل می‌دهد.
و اما شیوع این رفتار شنیع در مردان متاهل! هم عللی دارد که از مهمترین آنها میتوان این متغییرها را بر شمرد: طلاق عاطفی، عدم اشباع نیازهای زیستی و جنسی در درون کانون خانواده به شیوۀ صحیح، تنوع طلبی، فقدان وجود عنصر "تعهد"، داشتن روحیۀ "ماجراجویی" و "هیجان خواهی"، زندگی در مرحلۀ "پیش قراردادی" یا همان اختلال در فرایند رشد روانی و .،
اما در اینجا باید به راه حل هم اشاره کرد: در جامعۀ ایران ما باچندین کانون معرفتی و تربیتی اثرگذار روبرو هستیم: خانواده، مدرسه، نهاد دانشگاه، رسانه های ملی، شبکه های ماهواره ای، فضای مجازی، صنعت سینما، گروه دوستان، دیگران مهم و مرجع، مطبوعات و کتابها و .، پس مرد ایرانی از آغازین سالهای زندگی خویش نوع نگاه خود به موجودی به نام زن را، خواه این طرزنگاه "انسانی" باشد و یا نگاهی پست، جنسیتی و "ضد انسانی" را از "چندین کانون" فرا می‌گیرد! و نه تنها خانواده! حال هرکانون که قدرت بیشتری داشته چه از نظر کمی و چه به جهت کیفی و بیشترین فضای ذهن و ارزشهای مرد ایرانی را شکل دهد، نوع نگاه او به ن را هم قطعاً تعین خواهد کرد!؛ پس به عبارت بهتر یا ما با مردانی رشد یافته و جامعه پذیر شده با ارزشهای عمدتاً وارداتی و مندرج در محتوای شبکه های تلویزیونی ماهواره ای و فضای مجازی و سبک زندگی غربی ویاحتی "شرقی" مواجه خواهیم بود ویا مردانی رشد یافته با ارزشهای والای ایرانی-اسلامی.

SOCIOLOGICAL STUDY ON TOURISTS' ATTITUDE IN RELATIONSHIP BETWEEN THE SENSE OF SECURITY AND DEVELOPMENT OF TOURISM ACTIVITIES

Sociological Study of Relationship between Gender and Women's Health

تحلیل جامعه‌شناختی از پدیدۀ مزاحمت های خیابانی برای بانوان در ایران امروز:

جامعه ,های ,بانوان ,یک ,هم ,ارزشهای ,بخشی از ,برخی از ,در برخی ,به نام ,که از

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

evtsanomas Verda's style آسمونی William's info prophnambestwydd فروشگاه اینترنتی مارکت شاپ bangpantitua پیام آوران پارسیان دیجیتالستان دانلود رمان عاشقانه